Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Спалня, плазми и сауна: Луксозната землянка на руски командир на фронта, построена от подчинените му (ВИДЕО)

08 октомври 2024, 16:30 часа • 1671 прочитания

Как изглежда землянка на руски командир? Видеото под тези редове, което стана хит в социалните мрежи, дава добра представа как може да се развихри един руски командир, видял се с малко власт. Луксозното подземно жилище, състоящо се от няколко помещения, е построено, както гласят подробностите, дори не за командващ армия или поне дивизия, а за обикновен командир на бригада.

Апартаментът под земята, който са били накарани под строй руски войници да подготвят за прекия си военачалник, има всякакви възможни удобства - спалня с удобно широко легло, трапезария с холна гарнитура, кожени фотьойли, плазмени телевизори, просторна баня с душ кабина, паркет по пода, караоке и накрая стъклена врата, водеща към... сауна.

От кадрите не става ясно дали "землянката" се намира в окупираната част на Украйна или в граничен регион в Русия.

Още: Дядото в бункера навърши 72: Украинците с пожелание за рождения ден на Путин (ВИДЕО и СНИМКИ)

Но това, което без съмнение е съвсем ясно, е, че става дума за самоуважаващ се бригаден командир, който държи на битовите условия и грижата за тялото (дори когато има да завладява една страшна "нацистка" държава и е изпратен да се изправи срещу цялото НАТО). Разбира се, неговите подчинени са възприемани като крепостни, които могат да бъдат впрегнати на ангария докато те самите, ако са на фронта, спят в калните окопи и пият вода от локвите (свидетелства за което сме посочвали в немалко военни обзори).

Коментари

Коментарите на руски потребители под това видео в различните платформи са в двете крайности. От една страна - нямало било нищо лошо в това офицерите да имат повече удобства. От друга страна - с подобни удобства за никакво настъпление не можело и да става дума и "специалната военна операция" щяла да се затегне за още 50 години, а за толкова време пушечното месо нямало да стигне.

Включиха се веднага активно и руските т.нар. военни кореспонденти и други пропагандисти, които се впуснаха в яростни разяснения, че било напълно в реда на нещата "командирът да има комфорт" и че украинците били изпаднали "в истерия" от завист, защото в техните окопи калта била до колене.

 

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес