Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Сирски край Бахмут: Контролираме покрайнините, важността на защитата на града остава (ВИДЕО)

22 май 2023, 02:17 часа • 6224 прочитания

Генерал-полковник Александър Сирски, командир на украинските сухопътни сили, посети войските на фронтовата линия близо до Бахмут. Край Бахмут той благодари на бойците, които по думите му „унищожават врага всеки ден“. Сирски не уточни кога точно е направил пътуването. Командирът каза, че Украйна продължава да се отбранява в град Бахмут, но уточни, че войските му напредват по фланговете на града.

Зеленски: Бахмут е само в сърцата ни, там не остана нищо

„Въпреки факта, че сега контролираме покрайнините на града, важността на защитата му остава. В бъдеще това ще ни даде възможности за влизане в Бахмут при промяна на оперативната обстановка на фронта“, добави той.

Припомняме, че в събота основателят на "Вагнер" Евгений Пригожин обяви за пореден път, че групировката е установила пълен контрол над града - по думите му на обяд на 20 май те били превзели и последната многоетажна сграда.В тази връзка в неделя стана ясно, че издирваният от Трибунала в Хага руски президент Владимир Путин поздрави частната военна компания "Вагнер", както и руската армия, за "освобождаването" на Бахмут (наричан от руснаците Артьомовск), съобщи пресслужбата на Кремъл.

Въпреки че Русия и частната военна компания "Вагнер" обявиха победа в Бахмут, Украйна твърди, че държи малка зона в западната част на града - и че нейният напредък в районите около града я е оставил в силна позиция, предава CNN.

Следете развитието на войната в Украйна тук

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес