Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ще заложи ли Тереза Мей на Тръмп?

09 януари 2017, 15:38 часа • 1124 прочитания

Има ли публично "намигване" от страна на Великобритания с идеята за по-тясно дългосрочно и по-тясно сътрудничество със САЩ? Изглежда "намигване" има, а какво ще стане, предстои да видим.

Показателно е, че британският премиер Тереза Мей за пореден път обяви, че Brexit не означава избор между стриктен миграционен контрол от една страна и свободно движение на стоки, капитали и хора от друга – основните принципи на ЕС. Този път Мей говори пред Sky News и уточни, че Великобритания ще наложи отново граничен контрол що се отнася до ЕС, когато излезе от Съюза. Британският премиер обаче не видя в това предизвикателство към ЕС и добави, че Лондон ще работи за възможно най-добро споразумение с Брюксел по отношение на търговията.

Същевременно лидерът на лейбъристите Джереми Корбин започна да възприема подхода на Доналд Тръмп в общуването с медиите – да бъдат яростно отричани традиционните, рейтингови медии. Идеята – да се действа в по-скандален стил, за да се привлече вниманието на гласоподавателите. Причината – борбата за рейтинг. Решението за смяна на стратегията било взето на заседание на партията преди Коледа, твърди Politico.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес