Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Шойгу се появи за първи път публично от две седмици. С инфаркт ли е? (ВИДЕО)

26 март 2022, 14:11 часа • 11324 прочитания

Руският министър на отбраната Сергей Шойгу участва във военно заседание за обсъждане на оръжейни доставки, става ясно от видеозапис, публикуван днес от ръководеното от него министерство, предаде БНР. Това се счита за първата публична изява на Шойгу от повече от две седмици.

В публикувания от руското военно министерство видеозапис министърът казва, че е обсъдил с министерството на финансите въпроси, свързани с военния бюджет и отбранителните поръчки. Няма обаче начин да се потвърди кога е правен записът. Интересен факт е, че в него Шойгу говори за законопроекта за обявяване на участвалите във войната с Украйна руски военни за "ветерани". Този законопроект вече беше подписан като закон от Владимир Путин - преди да излезе сегашният запис със Шойгу.

"Продължаваме предсрочната доставка на оръжие и оборудване чрез кредити. Наш приоритет са далекобойните високоточни оръжия, самолетното оборудване и поддръжката на готовността на стратегическите ядрени сили", казва Шойгу във видеото.

Във видеото са показани редица висши армейски служители, включително началникът на Генералния щаб генерал Валерий Герасимов, който също скоро не се беше появявал публично. Шойгу беше забелязан във видеозапис на среща на президента Владимир Путин и руския Съвет за сигурност в четвъртък, но тогава той не взе думата и имаше много сериозни съмнения, че всъщност говорим за монтаж.

Припомняме, че по-рано днес съветникът на министъра на вътрешните работи на Украйна Антон Херащенко твърди, че руският министър на отбраната на Русия Сергей Шойгу е получил сърдечен удар.

Спасиана Кирилова
Спасиана Кирилова Отговорен редактор
Новините днес