Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Саботаж на жп линията, заместваща руските доставки по Кримския мост: Украински партизани се хвалят (ВИДЕО)

09 юли 2024, 09:43 часа • 2854 прочитания

Украинската партизанска групировка "Атеш" се похвали, че е саботирала ключова железопътна връзка между руския град Ростов на Дон и окупирания украински Мариупол, използвана от руските военни.

Боец на "Атеш" е изгорил релейния шкаф край руския град Шахти, казват партизаните, като публикуват кадри, за които твърдят, че са от саботажа, без да уточняват датата на извършената диверсия.

Още: Украинските партизани се похвалиха с успешен саботаж в Ярославъл (ВИДЕО)

Много важна жп линия

Русия започна изграждането на нови железопътни връзки, които да я свържат с окупирания полуостров Крим и други територии в югоизточна Украйна - особено предвид двете големи поражения по Кримския мост и заплахата за още.

Петро Андрюшченко, който е съветник на кмета на Мариупол в изгнание, заяви в средата на юни, че железопътната линия между Ростов на Дон и окупирания украински град е почти завършена.

Още: Сателитни снимки: Русия вече не използва Кримския мост за снабдяване на войските си в Украйна

"Това е една от основните железопътни линии в региона, която свързва Русия с Донецка област в Украйна. Тя се използва активно за транспортиране на военно оборудване и личен състав към фронта", заявиха от "Атеш" в Telegram. "Продължаваме да се борим с окупаторите с всички сили и броят на нашите саботажи ще се увеличава всеки ден", обещаха партизаните.

Още: Украински партизани с успешен жп саботаж в Московска област (ВИДЕО)

Предишни действия на "Атеш" в Русия

Движението твърди, че е активно както в окупираните райони на Украйна, така и в самата Русия. През уикенда партизаните казаха, че успешно са саботирали железопътна линия край руския град Екатеринбург, спирайки влакове, използвани за транспортиране на севернокорейски боеприпаси.

Групата пък твърдеше през юни, че успешно е проникнала в руска военновъздушна база във Воронеж.

Още: Психоза за Русия заради пробив при Су-34: Данни за украински саботаж и неприятни изненади (ВИДЕО)

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес