Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

С много нули: Разкриха каква е заплатата на принц Уилям

24 юли 2024, 15:59 часа • 1333 прочитания

Публично разкриха каква заплата взима принц Уилям като управител на херцогство Корнуол. За изминалата финансова година престолонаследникът е получил над 30 милиона долара (23,6 милиона британски лири).

Уилям наследи имота от баща си, след като Чарлз се възкачи на трона през септември 2022 г. Освен управлението на Корнуол синът на краля получи и титлата херцог. Стана ясно още, че Уилям, който е голям футболен фен, е станал и патрон на Футболната асоциация.

Още: Генът не прощава! Вижте как децата на Уилям и Кейт танцуват точно като родителите си (ВИДЕО)

Херцогство Корнуол

Херцогство Корнуол е частнa собственост, в която принц Уилям, Кейт Мидълтън и трите им деца провеждат официални, благотворителни и лични инициативи. Оценява се на повече от 1 милиард долара и е основано през 1337 г. от крал Едуард III с цел да носи финансови средства на кралското семейство занапред. Физически херцогството покрива 530 кв. км земи в Обединеното кралство, в което влизат над 20 страни.

Според доклад от 2023 г. в херцогството влизат "земеделски земи и стада, жилищни и търговски сгради, както и гори, реки, кариери и брегови ивици", пише "Page Six".

Още: Кралски експерт: Хари може да е заплаха за короната на Уилям

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес