Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

С фалшива ваксина: Британски лекар се опита да убие партньора на майка си

07 октомври 2024, 17:55 часа • 593 прочитания

Британски лекар се призна днес за виновен в опит да убие партньора на майка си, предаде Ройтерс. Докторът направил този доста дързък, но в крайна сметка неуспешен опит с фалшива ваксина срещу COVID-19. Той фалшифицирал медицинска документация и дори се дегизирал, за да инжектира жертвата си с отрова.

Томас Куан, на 53 години, се маскирал като медицинска сестра и дори измерил кръвното налягане на майка си, преди да инжектира отровата на партньора ѝ Патрик О’Хара от Нюкасъл, Северна Англия.

О’Хара оцелява, но претърпява последиците от потенциално фаталната инжекция с разяждаща плътта бактерия, съобщава месдтната прокуратура.

Куан е семеен лекар от Съндърланд. Сега той се призна за виновен в опит за убийство, след като миналата седмица срещу него започна процес в Кралския съд в Нюкасъл, посочва съдебната институция. Преди това докторът е признал, че е инжектирал отровното вещество.

Още: Баща инжектира едногодишната си дъщеря с живак в Германия

Обвинителят Питър Мейкпийс заяви пред съдебните заседатели по време на първия ден от процеса в четвъртък, че „понякога истината е наистина по-странна от измислицата“. По думите му Куан се безпокоял за завещанието на майка си, според което къщата ѝ е щял да наследи О’Хара, ако е жив.

„Куан използва енциклопедичното си знание и проучвания на отровите, за да изпълни плана си“, заяви Мейкпийс. „Планът е бил да се дегизира като медицинска сестра, да пристигне на адреса на О’Хара, който споделя с майката на обвинения, и да го инжектира с опасната отрова, обяснявайки, че прилага бустерна доза за КОВИД-19“, допълни той.

„Куан се регистрира с фалшиво име в хотел, използва фалшив регистрационен номер на автомобила си и се маскира с перука, за да изпълни плана си“, допълни Мейкпийс.

Евелина Гечева
Евелина Гечева Отговорен редактор
Новините днес