Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Руснак се върна от Украйна, взриви граната в дома си и сам се рани

27 февруари 2023, 16:36 часа
Реклама

Граната е избухнала в жилищна сграда в руския град Краснодар в южната част на страната. Тя е била взета от Украйна от руски доброволец, завърнал се от фронта.

Експлозията е станала на 26 февруари в многоетажна сграда на улица "Тургенев" по време на алкохолно парти, съобщава телеграм каналът "Острожно, новости". 34-годишният Кирил П. е взривил граната РГД-5, докато е бил в нетрезво състояние, гласи още информацията.

По време на взрива с него са били няколко жени с деца. Те не са пострадали. Самият доброволец е получил наранявания и лекари са му оказали помощ.

Освен това в апартамента е намерена още една граната. Тя е неутрализирана от сапьори.

Срещу мъжа е образувано наказателно дело по член за незаконно притежаване на оръжие.

В края на декември 2022 г. беше съобщено, че руски войници, които са се върнали от Украйна, са взривили граната на паркинга на кафене във Воронежка област. През март войник на договор пък се напил и започнал бой във Владимирска област - ударил с юмрук по главата непознат. По член за умишлено нанасяне на тежка телесна повреда той се е отървал с глоба.

През ноември военен, завърнал се от Украйна, стреля с пистолет по време на масов бой в клуб в Кострома. В резултат на това загинаха 13 души.

ОЩЕ: Зеленски за Путин: В Русия хищниците ще изядат хищника

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес