Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Руснаците се нахвърлиха на цивилните във Вовчанск, нови руски бомби паднаха на руска територия

16 май 2024, 19:37 часа
Реклама

В северната част на Вовчанск (Волчанск на руски език), където се водят активни бойни действия, руските военни пленяват цивилни. Евакуацията в този район продължи до днес - Националната полиция на Украйна не спря да евакуира всички хора. Това обяви украинският вътрешен министър Игор Клименко.

Отново: Руснаците не зачитат цивилни

По думите на Клименко, руските части, които опитват да се укрепят в северните покрайнини на Вовчанск (при месокомбината и старото летище на града, откъм селата Гатище и Плетеновка), са спрели всички останали в града цивилни и не са им позволили да се евакуират. "Хората са отвличани и затваряни в мазета. Има данни за първи екзекуции на цивилни от руски военни. По-специално, един от жителите на Вовчанск се е опитал да избяга пеша, отказал да се подчини на командите на нашествениците - руснаците са го убили", уточнява Клименко.

Украинският вътрешен министър добавя в канала си в Телеграм, че полицията опитва всичко възможно, за да евакуира още хора от Вовчанск: За Русия е все по-трудно в Харков, руски източник опроверга уж руски военен успех (ВИДЕО)

И пак: Руски бомби падат на руска територия

Още 3 руски авиационни бомби ФАБ-500 (неуправляеми бомби, всяка с по 500 кг взрив) са били "изпуснати" от руските ВВС в Белгородската област. С това през последните 3 месеца руската армия "изпусна" 38 авиационни бомби на руска територия, изчислява руският опозиционен телеграм канал ASTRA.

Първата бомба е паднала точно до водния парк "Лазурни" в село Лазурно, близо до Белгород. Друга авиационна бомба е открита край село Крутой Лог. Трета е намерена в село Заречье-Второе. В нито един от случаите няма пострадали: Бум: Руска авиационна бомба удари руско село във Воронежка област

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес