Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Руското военно министерство призна за гибелта на двама руски командири при Бахмут

14 май 2023, 13:49 часа • 17915 прочитания

От руското военно министерство съобщиха за смъртта на двама висши офицери в резултат на украински удар в района на Бахмут.

През последните 24 часа украинските войски са направили опити да „пробият отбраната“ на руските сили северно и южно от Бахмут, съобщи каналът в Телеграм Zvezdanews, цитирайки брифинг на руското ведомство. Въпреки че според руските данни всички украински атаки били "успешно отблъснати", от ведомството все пак признаха за смъртта на генерал Вячеслав Макаров и на полковник Евгений Бровко в хода на украинските атаки.

ОЩЕ: Украинците пак настъпват при Бахмут, руски обстрел в Тернопол изглежда заради Евровизия (ВИДЕО) 

Според руското военно министерство, Вячеслав Макаров, командирът на 4-та мотострелкова бригада, е бил смъртоносно ранен по време на бой край село Красное (Ивановско). Той бил заменен от полковник Евгений Бровко, който също "героично загина при отблъскване на атака в Бахмут като получи множество рани от шрапнели".

Същото потвърдиха и от контролираната от Кремъл руска информационна агенция РИА Новости, отново позовавайки се на данни на руското ведомство.

Специално за Макаров известният украински журналист журналист Юрий Бутусов коментира, че постижението на украинците е много значимо. "Той беше много опасен враг", казва Бутусов.

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес