Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Руско военно летище е в пламъци след атака с дронове (ВИДЕО)

20 юли 2024, 09:39 часа • 3679 прочитания

26 свалени дрона над Ростовска област тази нощ - това съобщи официално руското военно министерство. Само че изглежда не се е разминало единствено с това.

Видеокадри от явно успешен удар има от руското военно летище Милерово - интересен факт е, че информация за удар срещу него имаше на 25 февруари, 2022 година т.е. ден след като армията на Путин нахлу в Украйна. Местни жители съобщават за над 16 експлозии в района на летището, близо до село Долотинка. Взривове е имало и в района на близкото петролно депо. Публична информация сочи, че от 2014 година насам на летището е дислоциран 31-ви гвардейски авиационен полк, който използва изтребители Су-30 и то поне 18.

Украинският мониторингов телеграм канал "Кримски вятър" обобщава на база сателитни данни, че има пожари в района на пистата на летището и местата за паркиране на самолети. Публичната разузнавателна платформа OSINT също локализира пожари на база данни от системата на НАСА за отчитане на топлинни петна FIRMS.

Още: Нов удар с дронове по руското военно летище в Ахтубинск: Украински източници (ВИДЕО)

Първите сателитни снимки след атаката показват поражения в три точки на руската военна база - сред тях хангар за поддръжка и ремонт, както и склад за гориво и масла. Факт е, че за 20 юли има спад в активността на руската щурмова авиация в Украйна, защото са хвърлени 87 руски авиационни бомби спрямо 106 на 19 юли:

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес