Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Руска заплаха: Русия е навсякъде, където се говори на руски.Ще си вземем нашите земи (ВИДЕО)

06 март 2024, 21:52 часа • 8777 прочитания

"Това, което днес се случва, е, че ние просто си вземаме нашите земи. И ние ще си ги вземем, защото наша земя е навсякъде, където се говори на руски." Това скандално заявление в прав текст произнесе днес, 6 февруари, назначеният от Кремъл за губернатор на окупираната част от Запорожка област в Украйна Евгений Балицки.

"Всеки руснак трябва да разбира, че ще бъде защитен. И няма да има ситуация, когато - дали в балтийските страни, дали в Казахстан или където и да било другаде - може да се тренира човек, говорещ на руски език, по национален признак", добави Балицки, който на провеждащия се в Русия Световен младежки фестивал - 2024 г. произнесе лекция на тема "Най-младият регион: Развитие на Запорожие и широките възможности пред новото поколение" (под "най-младия регион" се има предвид окупираната Запорожка област на Украйна, която диктаторът Путин присъедини с указ към Руската федерация през септември 2022 г., погазвайки за пореден път международното право).

Още: Слабото място на НАТО, което Путин ще пробие: Анализ на бивш съветник на Зеленски (ВИДЕО) 

"Украйна ще я има като географско понятие, но ще бъде в състава на Русия", каза още Балицки. " За да не останете с впечатление, че Русия е някаква милитаристична държава, която превзема нечия земя - не, това си е нашата земя, тя винаги е била наша", добави убедено той.

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес