Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Русия никога не започва войни, Русия ги завършва"

27 февруари 2022, 08:55 часа
Реклама

Русия никога не започва войни, Русия ги завършва. Събитията в Украйна не започнаха вчера, а поне преди осем години. Съвсем скоро специалната операция за изгонване от Украйна на въоръжените бази, създадени от съветниците на НАТО и САЩ и идеологическите наследници на Бандера и Шухевич, най-накрая ще приключи.

Това изявление са направили почетни членове на Руското военноисторическо общество, цитирани от „Российская газета“. Те изразили съжаление, че многогодишните усилия за спиране на кръвопролитията в Донбас не са довели до нищо и киевската хунта продължава да убива жени, възрастни хора и деца.

Съжаление буди безсилието на дипломатическите средства, преди всичко поради факта, че „Западът продължи да подхранва омразата, продължи да помпа Украйна с оръжия – защото повече от век мечтае да настрои нашите братски народи един срещу друг“.

Според изявленията на западните лидери, прозвучаващи в медиите, ясно се вижда, че Западът изобщо не се нуждае от мир на континента, а от слаба Русия, слаб руски мир и марионетно управление на Украйна, твърдят авторите на отбелязаното изявление.

„Но от това нищо не излезе и няма да излезе. В нашите души няма ненавист и злоба към украинския народ и ние вярваме, че преобладаващото мнозинство украинци нямат омраза към руснаците. Защото имаме една история, една култура, една кръв, една памет!“, се казва още в изявлението.

Авторите му се надяват също, че омразата не може да стане „основа на съзнанието на европейците и американците, определяща отношението към Русия и многонационалния руски народ“.

„Ние сме десетки милиони. И ние ще победим! Всички заедно ние – руснаци и украинци! И ще запалим вечен огън на гроба на тези, които вчера и днес загинаха за свободна Украйна. Тези герои ще лежат редом до загиналите по време на освобождението на нашата земя в боевете с нацистите и техните слуги по време на Великата отечествена война – ние ще възстановим всички паметници, разрушени от потомците на "бандеровците". Ще възстановим всички взривени от тях мостове и язовири. Ще съберем отново роднини и приятели, които са лишени от възможността да се навестяват поради политически дрязги и затворени граници. Ще възстановим здравите и неразривни връзки на приятелство, които винаги са правили нашите братски народи непобедими и безстрашни. И тогава нашите страни ще имат спокойно, ясно и мирно небе.“

С тези думи завършва изявлението, подписано от държавни, обществени дейци, учени и представители на медиите. Сред тях са художници, документалисти, скулптори, политолози, директори на музеи, научни институти и центрове за патриотично възпитание. Изявлението е подписано и от представители на Движението за издирване на загинали, от историци, философи, политолози, военни историци.

Всичко по темата за войната в Украйна четете тук.

Антония Михайлова
Антония Михайлова Отговорен редактор
Новините днес