Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Русия хвърля всичките си кораби в небивали досега военни учения (ВИДЕО)

30 юли 2024, 14:40 часа • 1213 прочитания

Русия започна мащабни военни учения с участието на всички части на военноморския си флот, които не са ангажирани във войната срещу Украйна, съобщиха от руското военно министерство.

Ученията се провеждат едновременно в Тихия и Северния ледовит океан, в Балтийско и Каспийско море и в тях участват около 300 плавателни съда, включително подводници, над 20 000 военнослужещи, 50 самолета и над 200 единици друга военна и специализирана техника.

В ученията участват четири от петте дивизии на руския флот - Северният, Тихоокеанският и Балтийският флот, както и Каспийската флотилия.

Още: Путин прие най-скромния си военноморски парад: Броят на корабите бележи историческо дъно (ВИДЕО)

Няма да вземе участие Черноморският флот на Русия, който по принцип участва във войната, но бе изгонен от украинските морски дронове и ракети от Черно и Азовско море, където претърпя огромни загуби - според украинските данни е унищожена или повредена една трета от Черноморския флот, което е забележителен военен успех за държава без флот каквато е Украйна.

Сателитни снимки показват, че Москва е била принудена да премести по-голямата част от черноморския си флот от историческата си военноморска база в Севастопол на анексирания Кримски полуостров в Новоросийск, на изток в руската територия.

Още: По-добре Русия да си бе направила военноморския парад в басейн с радиоуправляваеми корабчета

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес