Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Расте броят на жертвите от "Крокус Сити Хол" в Подмосковието (ВИДЕО)

24 март 2024, 17:37 часа • 4468 прочитания

Расте броят на жертвите на въоръжената стрелба в "Крокус Сити Хол" в Красногорск (Московска област) на 22 март. Това съобщиха днес местните власти, цитирани от контролираната от Кремъл информационна агенция ТАСС. Загиналите вече са поне 137.

62 идентифицирани тела

"Идентификацията на телата на загиналите продължава", обявиха руските власти. Към момента на мястото са открити телата на 137 души, три от които са деца. "Огледът на мястото на престъплението продължава. До момента са идентифицирани 62 тела", се казва в изявлението. 180 души са ранени.

От Следствения комитет отбелязват, че в момента се извършват следствени действия. Започнала е работа по издаването на лични вещи, документи и автомобили на хората, които са били в концертния комплекс в деня на атаката.

Още: С "Крокус сити" Путин повтори Райхстага. Сега има картбланш за усилване на войната

Какво се знае?

Диктаторът Владимир Путин мълча близо 20 часа след нападението, при което четирима нападатели откриха огън в концертната зала в петък вечерта. Той заговори за "украинска връзка", като според "Медуза", цитираща представител на държавна руска медия, на изданията от орбитата на Кремъл им е разпоредено да намесят Украйна. Според Путин част от нападателите били задържани на път към "границата". Явно обаче става дума за беларуската, не за украинската.

Още: Ден по-късно: Путин все пак коментира кървавия терор в Москва и намеси Украйна (ВИДЕО)

Четиримата заподозрени нападатели са от Таджикистан. Стана ясно обаче, че един от тях е бил в Самарска област по време на нападението, други двама са се намирали в Таджикистан - според МВнР на азиатската страна.

Още: Кула от карти: Трима заподозрени за атентата в Москва, изглежда, не са били в града (СНИМКИ)

Междувременно Путин запали свещи в памет на загиналите. От беларуската опозиционна телевизия NEXTA отбелязаха, че диктаторът се прави на опечален.

Всичко по темата четете ТУК.

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес