Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пълната реч на Зеленски на срещата на НАТО във Вилнюс (ВИДЕО)

12 юли 2023, 17:05 часа
Реклама

Украинският президент Володимир Зеленски не остана напълно доволен от решенията на НАТО за бъдещето на страната му, но все пак оцени усилията на Алианса да се ангажира със сигурността на Украйна.

Гледайте цялата реч на Зеленски тук:

По време на обща пресконференция с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг той заяви, че страната му винаги ще допринася за общата сигурност на военния отбранителен съюз, и нарече новите пакети за подкрепа в областта на отбраната "положителна новина".

Той продължава да е благодарен на лидерите, които са помогнали за реализирането на помощта, и за "важните стъпки" за опростяване на процеса на членство на Украйна в НАТО. Украинските войници са доказали, че демокрацията е по-силна от "терористичните атаки" на Русия, посочи още Володимир Зеленски.

Украинският лидер даде висока оценка на резултатите от срещата на върха до момента, но в речта му си пролича и огорчение. Зеленски продължава да твърди, че идеалният резултат щеше да бъде Украйна да получи покана за присъединяване към НАТО, която все още не е официално обсъдена. Няма и времева рамка, предоставена от съюзниците.

ОЩЕ: Зеленски не получи "идеалния резултат" от НАТО: Знам, че никой не иска световна война (ВИДЕО)

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес