Путинова наглост с марка "Крим": Когато Русия стреля по цивилни, виновна е украинската ПВО (ВИДЕО)

4571
Путинова наглост с марка "Крим": Когато Русия стреля по цивилни, виновна е украинската ПВО (ВИДЕО)
Снимка: Генеральний штаб ЗСУ/украински генщаб

"Ако не беше работата на украинската противовъздушна отбрана (ПВО), просто нямаше да има жертви сред цивилните". Това дословно са думи на представителя на Руската федерация в ООН Василий Небензя, един от най-отвратителните и лъжливи инструменти за пропаганда на издирвания от Международния наказателен съд в Хага за систематично отвличане на украински деца руски диктатор Владимир Путин.

ПВО: Когато са руснаци, когато са украинци

"Ударът срещу Севастопол няма да остане без отговор" - така Небензя говори сега относно случилото се в Крим и че САЩ са директно замесени в това, което завърши с четирима убити цивилни - отломки от свалена от руската ПВО ракета (предполагаемо ATACMS) паднаха на плажа в Севастопол, точно пред руската военно-въздушна база в Белбек, който не е затворен и обявен от руските власти за опасна зона заради войната: Хаос и паника: Моментът, в който руската ПВО свали ATACMS на плаж в Крим (ВИДЕО 18+)

Точно преди Нова година, на 30 декември, 2023 година обаче при същата ситуация, но когато украинската ПВО трябваше да се справя с руски ракети в цяла Украйна, Небензя говореше друго. Тогава жертвата беше Украйна - масирана руска атака с дронове и ракети порази обекти в цялата страна, включително родилен дом, а жертвите бяха в пъти повече: Ударени родилен дом и жилища: Русия размаза Украйна с ракети и дронове (ВИДЕО)

Тогава, когато руската атака беше заклеймена, Небензя защити Путиновия режим, чийто служител е, по следния начин: "Британският представител категорично заяви, че щеше да има повече жертви, ако не беше работата на украинската ПВО. Трудно е да си представим по-голям цинизъм. Ако не беше работата на украинската противовъздушна отбрана, просто нямаше да има жертви сред цивилните. Затова бихме ви посъветвали да внимавате с изявленията на Обединеното кралство за доставка на Киев на още 100 ракети за противовъздушна отбрана, чието използване убива цивилни. Нацисткият режим (бел. ред. - така Путиновият режим определя законно избраните на неоспорени от никого избори управляващи в Украйна) е готов да убива със западни оръжия и същите системи за ПВО не само жителите на Донбас, но и собствените си граждани в жилищни сгради и на мирни обекти".

РАЗШИРЕНО ВИДЕО ОТ ТОВА ИЗКАЗВАНЕ НА НЕБЕНЗЯ - ТУК (може да се гледа само от регистрирани потребители на социалната мрежа "X" и то ако са логнати в профила си, има предупреждение за чувствително съдържание).

Междувременно, руският депутат Дмитрий Гусев предложи да се затворят плажовете, разположени в близост до руски стратегически и военни съоръжения в Севастопол и Кубан. Новината първо съобщи РИА Новости, която се позовава на документ, изпратен от Гусев на губернаторите на Севастопол и Кубан.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Гърция обяви оранжев код за опасност от пожари

30 свалени самолета за 6 месеца: Украйна се хвали с удари, Русия гаси пожари (СНИМКИ)

Ракетна атака: Експлозии разтърсиха Севастопол (СНИМКА)

Загинал и ранени при руски ракетен удар в Днепър (СНИМКИ)

Чехия и Украйна ще подпишат споразумение за сигурност

10 украинци бяха освободени от руски плен с посредничеството на Ватикана

Още 3 системи Patriot и друга помощ: Западът засилва противовъздушната отбрана на Украйна (ВИДЕО)

В Русия мислят как жените задължително да раждат - законово

Русия заплаши Япония: Ученията с НАТО могат да предизвикат опасна ескалация

Френският вътрешен министър: Може да има безредици след парламентарните избори

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа