Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Путин: Турция се оказа най-надеждният ни енергиен партньор

19 февруари 2024, 10:37 часа • 2254 прочитания

Турция се оказа най-надеждният партньор на Русия в газовия сектор след частичния отказ на Германия от руско гориво. Това заяви руският президент Владимир Путин в интервю за журналиста Павел Зарубин, видеото от което е публикувано в канала в Telegram на медийния рупор на Кремъл.

„Русия не отказва енергийни ресурси на никого, а Турция се оказа най-надеждният партньор в настоящата ситуация. Ето, чрез "Турски поток" тече [газ към Европа]", отбеляза Путин.

"Те [Запада] казваха през цялото време: Русия не дава, Русия ограничава. Ние не ограничаваме нищо! Ние даваме всичко, моля ви се. Турците се оказаха най-надеждният партньор", каза руският президент.

Според Путин европейските държави се надявали, че ако не купуват руски газ, Русия ще се срине, но вместо това в европейската икономика вече били започнали необратими негативни процеси. Настоящата политика на германските власти нанася огромни щети на бъдещето на германската икономика, заяви още Путин.

„Германската индустрия се премества в други страни, включително в САЩ, където са създадени по-благоприятни условия и енергийните ресурси са по-евтини, тъй като тяхната стойност за Берлин се увеличава значително поради тяхното втечняване, транспортиране през океана и допълнителна газификация“, твърди руският лидер.

Путин заяви, че сега Русия щяла да се съсредоточи повече върху собствената си газификация.

"Започваме да работим повече върху използването на тези енергийни ресурси за решаване на вътрешноикономически проблеми не само в системата на жилищното строителство и комуналните услуги, но и за икономиката и промишлеността", заяви Путин. Как Русия "решава" собствените си вътрешно икономически проблеми и на какво ниво са комуналните услуги в руските градове - нека си припомним дори само в следните три материала: В Новосибирск искат извънредно положение заради липсата на отопление (СНИМКИ и ВИДЕО)

Гейзери с гореща вода от покриви на блокове: В Русия продължават драмите с парното (ВИДЕА)

Кучи студ в Русия, куп жалби как в Московска област няма парно (ВИДЕО)

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес