Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Путин пак изумява: Русия с 10 пъти по-малко загуби, украинците се провалили в Запорожието (ВИДЕО)

27 юли 2023, 16:14 часа • 6748 прочитания

"Руските загуби по време на украинската офанзива са 10 пъти по-малки от загубите на Въоръжените сили на Украйна". Това твърди издирваният от Международния наказателен съд руски диктатор Владимир Путин, цитиран от "Россия 24" на 27 юли.

"Това, което се случи през изминалото денонощие, е ярък пример за масовия героизъм на нашите войници и офицери", каза още Путин. Какво точно е имал предвид, при положение че украинците осъществиха пробиви в Запорожието, не е ясно.

ОЩЕ: Време е да бягаме: Руснаците отстъпват и падат в плен в Запорожието (ВИДЕО)

Вече има и руско признание, че Старомайорско (Запорожка област) е в украински ръце. ОЩЕ: Руски командир призна ключова руска загуба в Запорожието (КАРТА)

"Въоръжените сили на Украйна засилиха военните операции, главно в посока Запорожие, но те не бяха успешни", заяви диктаторът пред държавната агенция РИА "Новости" въпреки доказателствата за противното.

Ситуацията в Бахмут също не е никак розова за руснаците. Украйна продължава да затяга все повече обръча около града в Донецка област: Украински разстрел на руски десантчици при Бахмут. При Работино руснаците се хвалят с успех (ВИДЕО)

Какви са руските загуби според Украйна?

Относно думите на Путин, че руската армия имала 10 пъти по-малко загуби от началото на контранастъплението на ВСУ, точно обратното посочи наскоро зам.-министърът на отбраната на Украйна Анна Маляр. 

Според нея руснаците имат 8 пъти повече жертви от украинците на бойното поле при Бахмут, както и над 5 пъти повече в направленията към Бердянск и Мелитопол в Запорожието.

ОЩЕ: Същинската украинска контраофанзива започна: Анализ на шансовете (ВИДЕО)

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес