Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Путин като Властелинът на пръстените: Руският президент раздаде пръстени на 9 лидери от ОНД (СНИМКА)

28 декември 2022, 20:21 часа • 6748 прочитания

Руският президент Владимир Путин връчи специални златни пръстени на осем лидери от Общността на независимите държави (ОНД) на неформална среща на върха в Санкт Петербург, провела се на 26 декември. Това съобщи официалният телеграм канал на беларуския президент Александър Лукашенко „Пул Первого“.

Освен Лукашенко пръстени са получили също президентите на Азербайджан, Киргизстан, Таджикистан, Казахстан, Туркменистан и Узбекистан, както и премиерът на Армения Никол Пашинян. И разбира се, такъв пръстен има и за самия Путин. 

На масивните бижута е гравирана годината 2023-та и пожелание за новата година.

ОЩЕ: Светът през 2022 година: Военните престъпления на руската армия в Украйна

 

телеграм

В социалните мрежи веднага бе направена асоциация между деветте пръстена на Путин и този от епоса на Дж.Р.Р.Толкин „Властелинът на пръстените“. Там магическият пръстен е изкован по поръка на злия магьосник Саурон, за да може той да разпростре властта си над свободните народи на Средната земя и да ги пороби.

телеграм

Както пише руският публицист Александър Невзоров в Telegram „сега вече руските окупатори в Украйна могат официално да бъдат наричани "орки"“.

"Някой е разказал на кремълския безумец за "Властелинът на пръстените" и той е решил да стане Саурон на цяла Русия. (Той вече си поигра на Хитлер, а Саурон е още по-готин)", пише Невзоров. И добавя: "За себе си кремълският Саурон си е направил най-големия и дебел "пръстен на всемогъществото". Вероятно името "орки" вече ще стане официално наименование на руските военнослужещи."

ОЩЕ: Путин към украинско дете: Ще ми изпратиш ли за Нова година краставички? (ВИДЕО)

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес