Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пожар на летище в Русия, взривове в Одеса и Харков (ВИДЕО)

17 май 2024, 16:52 часа
Реклама

Летището в руския град Минерални води в Ставрополския край се е подпалило на 17 май. Пожар е пламнал на терминала за пристигащи пътници.

Реклама

„Пожарът е възникнал в строяща се постройка в района на терминала на летището в Минерални води. Пожарът вече е локализиран“, съобщиха от пресслужбата на летището, цитирани от Телеграм канала ASTRA. Не са ясни причините за огъня.

Министерството на извънредните ситуации на Руската федерация съобщи, че огънят е обхванал 150 кв.м. от летището. Пламъците са започнали от покрива на двуетажна сграда. Няма информация за пострадали.

Прокремълският Телеграм канал Mash пише, че извънредната ситуация не е повлияла на работата на терминала.

Друг проруски канал - Baza - уточнява, че пламналата постройка е трябвала да бъде кафене, което да отвори след дни. Според източника всички служители и посетители са успели да се евакуират.

Още: Пожар в Русия: Пламна най-големият руски химически завод (ВИДЕО)

Експлозии в Украйна - има жертви в Харков

Междувременно стана ясно, че в южното украинско пристанище Одеса е имало мощна експлозия. Съдейки по кадрите, разпространявани от местните медии, в града се вижда огромен стълб дим.

От областната администрация този следобед издадоха две предупреждения за въздушна атака и призиви към гражданите да се укрият в убежищата.

Украинските медии съобщават и за експлозии в Харков. Русия е ударила града два пъти с въздушни бомби, при което има най-малко двама загинали и 13 ранени, съобщи кметът Игор Терехов. Според областния управител Олех Синехубов руските сили са атакували квартал "Холоднохирски". Впоследствие той съобщи за 19 ранени.

Още: Премятат се през козирката: Руснаците натискат и не пробиват в Харковска област (ВИДЕО)

Относно Харков местните власти съобщават още, че руснаците са обстрелвали село Купянск-Вузлови около 12:30 ч. В резултат на обстрела едно от помещенията на болничната сграда там е частично разрушено. Към момента има една жертва - 74-годишна цивилна жена.

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес