Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Полицията е уцелила само веднъж където трябва камиона на атентатора от Ница (ВИДЕО)

15 юли 2016, 14:00 часа • 8230 прочитания

Как в продължение на километри и почти половин час терористът от Ница, чието име все още е неизвестно, е успял да прегазва и избива десетки хора? Този въпрос набира все по-голяма популярност в традиционните и социалните медии.

Множество снимки от мястото на произшествието показват камиона, с който е извършено кървавото престъпление. Прави впечатление, че предното стъкло на кабината е надупчено от куршумите на френските сили, но почти всички изтрели са отишли вдясно, докато при мястото на шофьора на стъклото има само една дупка!

В Daily Mail се появи информация, че терористът е дошъл девет часа преди извършването на самата атака. Той е паркирал в близост до крайбрежната алея и е изчаквал удобен момент, за да извърши кървавото си деяние. По неофициална информация полицаи дори са направили проверка, но атентаторът е заявил, че кара сладолед и затова силите на реда не са го накарали да се премести. По принцип, при национални празници във Франция са разрешени определени доставки с тежкотоварни камиони. Смята се, че терористът е взел камиона под наем няколко дни по-рано.

Междувременно стана ясно името на атентатора. Той се казва Мохамед Лауеж Булел. По информация от полицейски източници авторът на атаките в Ница е бил осъден заради проява на насилие. Атентаторът е имал и други срещи с френското правосъдие – по дела от общ характер. По свидетелски показания терористът е карал на зиг-заг, за да уцели колкото се може повече хора и е крещял "Аллах Акбар". Той е бил застрелян от френски полицай, като по непотвърдена информация полицаят, който е успял да убие нападателя, е жена.
Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес