Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Погребаха Навални на саундтрака от "Терминатор 2", съпругата му с прочувствено "сбогом" (ВИДЕО)

01 март 2024, 15:59 часа
Реклама

Ковчегът с тялото на Алексей Навални бе спуснат в гроба в следобедните часове на 1 март. Хората, дошли да почетат паметта му и да му кажат последно "сбогом" в Москва, започнаха да хвърлят шепи пръст върху ковчега и да полагат цветя в Борисовското гробище.

Погребението

Оркестърът изсвири саундтрака от "Терминатор 2". Както напомня Леонид Волков от Фонда за борба с корупцията, самият Навални неведнъж е наричал този филм "най-великият филм на всички времена".

Още: "Путин - убиец": Сбогуването с Навални протече бързо, полицията попречи всячески (ВИДЕО)

Ковчегът с тялото пък бе спуснат в гроба под фона на "My way" на Франк Синатра.

Припомняме, че прощалната церемония премина изключително бързо и на много от хората не им бе позволено да влязат в храма, където ковчегът на Навални бе отворен. Хиляди руснаци образуваха километрични опашки и скандираха името на опозиционера, както и "Путин - убиец". Посланиците на САЩ, ЕС, Германия и др. почетоха починалия активист.

Юлия Навалная с трогателно последно "сбогом"

"Благодаря ти за 26 години пълно щастие", написа в Instagram съпругата на Навални - Юлия Навалная. "Да, дори през последните три години на щастие. За любовта, за това, че винаги ме подкрепяше, за това, че ме разсмиваше дори от затвора, за това, че винаги мислеше за мен. Не знам как ще живея без теб, но ще се опитам да те накарам там горе да се радваш за мен и да се гордееш с мен. Не знам дали ще се справя, или не, но ще опитам".

Още: Кремъл за Навални: Няма какво да кажем. Руснаците: Ти не се страхуваше и нас не ни е страх! (ВИДЕО)

"Със сигурност ще се срещнем някой ден. Имам толкова много неразказани истории за теб и имам толкова много запазени песни за теб в телефона си, глупави и смешни. Изобщо, ако трябва да съм честна, ужасни песни, но те са за нас и наистина исках да ти позволя да ги чуеш. И наистина исках да те гледам как ги слушаш, как се смееш и как ме прегръщаш. Обичам те завинаги. Почивай в мир", написа Навалная.

Братът на Алексей Навални - Олег - също го почете с публикация: "Спи спокойно, братко, и не се тревожи за нищо".

Още: Посланиците на САЩ и Германия също изпращат Навални, хората скандират името му (ВИДЕО)

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес