Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Под обстрел: Русия примамва с евтини почивки в Крим семейства с деца

05 юли 2024, 10:45 часа
Реклама

На 23 юни 2024 г. около 11:47 ч. сутринта на плажа Учкуевка в Севастопол се чуха взривове. Хората на плажа тичаха в паника. Загинаха 5 души, а бяха ранени 151. Губернаторът на Севастопол Михаил Развожаев заяви, че случилото се е следствие от унищожаването на ракети ATACMS, снабдени с касетни бойни части. "Отразяването на ракетната атака е завършено. По предварителна информация 5 въздушни цели са унищожени в небето на акваторията, но осколките от свалените цели паднаха в крайбрежната зона", обясни тогава Развожаев.

СНИМКИ: Отломки на плажа в Севастопол приличат на ракети от руска ПВО

Атаки

По данни на "Новая газета" от 24 февруари 2022 г. Крим е атакуван най-малко 118 пъти, но парадоксално това не е повлияло на туристическия поток. По данни на местните власти от началото на годината Крим да посетили над 2 млн. души туристи, което е с 15% повече от първата половина на 2023 г. И изглежда тази статистика е реална. 

Още: Лятна почивка за смелчаци: Руснаците разположиха ПВО точно над плажа в Севастопол (СНИМКИ)

Реклама

Руснаците биват привличани за почивка в Крим по различни начини:

С активна реклама - държавните ТВ канали непрекъснато се въртят репортажи, а туристическите фирми уверяват, че почивката там е безопасна;

Путинова наглост с марка "Крим": Когато Русия стреля по цивилни, виновна е украинската ПВО (ВИДЕО)

Ниски цени - аналогични по предлагани услуги хотели в Ялта и Сочи имат почти два пъти разлика в цената. Ако в Кримски курорт се плаща 5 хил. рубли, то в Сочи ще са нужни между 10 и 12 хил. рубли.

Още: Ракетна атака: Експлозии разтърсиха Севастопол (СНИМКА)

Без алтернатива - за държавните чиновници и членове на профсъюзите това е единствената посока - сега картите за почивка са само за Крим.

Ръководството е в чужбина

"Ръководството почива зад граница. А на обикновените работници казаха: Или Челябнск, или Крим. Какво да правим, заминахме за Урал. Тази година не заминахме - не знаеш какво ще долети.", споделя руснак пред изданието "Новая газета".

"Смелчаци"

Още: Плажовете в Севастопол си остават отворени: Вземат се други мерки срещу ракети и дронове

Но не всички са готови да се откажат от почивка в Крим. Много работници, особено семейните се съгласяват да заминат за полуострова, тъй като е много евтина. Пътуването за самият работник е безплатна, съпругата е с 50% намаление, а децата - 70%. Семейства могат да почиват 14 дни за малко над 100 хил. рубли. Що се отнася до обстрелите, хората казват, че "не ги виждат".

Bild: Ракетата над Крим е летяла към военна цел, преди руската ПВО да я свали на плажа (ВИДЕО)

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес