Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Партизански удар: Дрон порази казарма в Енергодар и уби кадировци (ВИДЕО)

28 август 2023, 17:49 часа • 12020 прочитания

Лоши новини за руските пълномощници в окупирания град Енергодар, Запорожка област. На 28 август е имало взрив след операция на местното съпротивително движение, координирана от Главното разузнавателно управление на Украйна (ГУР).

Удар с дрон по кадировци

Става въпрос за удар с дрон, при който е повредена импровизираната "казарма" на руското гвардейско подразделение за борба с безредиците "Ахмат-1". Това е отрядът на чеченския лидер Рамзан Кадиров.

След окупацията на града кадировците завземат и преустройват за своите нужди сградата на ул. "Будивелников" 46, където се е намирал местният клон на една от украинските банки.

Още: Украйна опита атака по военно летище - "тревата малко се подпали": Ще има ли нов голям удар?

Щетите

В 09:50 ч. на посочения адрес е избухнала експлозия. В резултат на това е пострадал персоналът и паркираните в двора автомобили, съобщава ГУР. В помещението е възникнал пожар. На мястото на инцидента са пристигнали пожарни екипи и линейки.

Още: Операция "Топ Гън": Ударихме руска база в Крим, казват украинските спецчасти

В момента информацията за броя на загиналите и ранените кадировци се уточнява. Няма жертви или пострадали сред цивилното население.

След поредицата от експлозии окупаторите спешно евакуираха местната военно-гражданска администрация. В момента в Енергодар се извършват проверки и достъпът до интернет е ограничен, добавят още от украинското разузнаване.

Още: Ударени 5 руски самолета и 2 ракетни установки "Панцир": С дронове от картон според руски източник (СНИМКА)

Ето видеокадри от удара с дрон:

Руската версия за случилото се е малко по-различна - ударена била сграда на партия "Единна Русия". Това е партията на Владимир Путин - режимът му се готви да прави местни избори в окупираните части на четирите украински области (Запорожка, Херсонска, Донецка и Луганска) в началото на септември:

Мястото на удара е т.нар. сграда на гражданско-военната администрация на Енергодар - става въпрос за руската окупационна власт:

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес