Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Папата праща линейка и лекарства в Украйна (СНИМКА)

25 юни 2024, 15:17 часа

Папа Франциск изпраща линейка и лекарства в Украйна. Новината съобщвата от информационния портал на Ватикана - Vatican News.

Реклама

Линейката

Това е третата линейка, дарение за Украйна от Светия отец. Тя е оборудвана като мобилен център за реанимация.

Дарението ще бъде предадено от кардинал Конрад Краевски, префект на Дикастерията за милосърдие, който ще измине 2000 километра до район Зборив на украинската област Тернопол. 

В този район, поради продължаващата война, ежедневно пристигат множество конвои с ранени войници и цивилни. Така линейката ще бъде и ценен инструмент за подпомагане на спасителите на ранените. ОЩЕ: Папата иска да помогне за обмена на пленници между Украйна и Русия

Голямо количество лекарства

Освен това папата изпраща кардинал Краевски с голямо количество основни и животоспасяващи лекарства от аптеката на Ватикана и тази на римската болница Джемели.

Ватикана отваря и Център за рехабилитация в Украйна

Папският алмонист също ще открие Център за рехалибилитация към църквата „Св. Йоан Павел II", построен във Виница в римокатолическата епархия на Камянец-Подилски. Целта е подпомагане на физическата и психологическата рехабилитация на тези, които са претърпели травма от войната.

Центърът, подобно на други като него, е построен с приноса на няколко папски фондации като Помощ за църквата в нужда и Папската фондация и ще бъде отворен за „всеки“, без никакво разграничение на вяра, националност или изключение. ОЩЕ: Папата разчита на Бог да внуши мъдрост на световните лидери

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес