Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

От 4 до 12-годишни: Все повече деца стават жертви на завърналите се руски "герои" (СНИМКИ)

10 септември 2024, 17:48 часа • 3704 прочитания

Най-малко пет убийства на малки деца в Русия са извършени от "герои" от "специалната военна операция" в Украйна. Това сочат данни на телеграм канала "Можем объяснить". По-голямата част от престъпленията са извършени през третата година от войната. Почти всеки месец има по едно убийство. Ето някои от най-трагичните сред тях.

Стрелят, пребиват, изнасилват: ЧВК Вагнер в Русия и новини от руски телеграм канали (ВИДЕО)

Трагедии

Изнасилването и убийството на 11-годишна ученичка Анастасия Якина потресе цялата страна. За престъплението е арестуван бившият член на ЧВК "Вагнер" Владимир Александров. Той живеел в едно общежитие със семейството, изчакал възрастните да излязат и нападнал детето. Бащата на момичето се опитал да се разправи с убиеца по време на следствения експеримент. "Този човек трябва да умре. Той уби един малък човек, моята дъщеря. Имах най-доброто дете", казал бащата пред журналисти. 

Завърнал се от фронта руснак призна, че е изнасилил и убил 11-годишно момиче

Двойно убийство

7-годишно момиче и нейната майка бяха убити през август. Според Следствения комитет извършител на престъплението е Артьом Бучин, който отишъл да войва, за да излезе от затвора, където излежавал присъда за убийство и изнасилване.

През юни 2024 г. рецидивистът Андрей Биков се опитал да изнасили и убил 12-годишна ученичка в Кемеровска област. По-рано той вече е лежал за убийство. Помилван руски "герой" жестоко уби 12-годишно момиче (СНИМКИ)

През май Руслан Шингирей удуши 8-годишно момиче от Ростовска област. Той подмамил детето в колата си и я отвел на безлюдно място.

През октомври 2023 г. бившият вагнеровец Владимир Власов убива 4-годишно момиче при пиянска свада с майката на детето.

"Герой" от "спецоперацията": Бивш наемник на "Вагнер" влиза в затвора за жестоко изнасилване и убийство

През май Руслан Шингирей удуши 8-годишно момиче от Ростовска област. Той подмамил детето в колата си и я отвел на безлюдно място. 

През октомври 2023 г. бившият вагнеровец Владимир Власов убива 4-годишно момиче при пиянска свада с майката на детето.

Посттравматично стресово разстройство 

"Това е посттравматично стресово разстройство. Тези хора често са с променено съзнание под влиянието на алкохол или наркотици. Техните механизми за сдържане "се чупят", не се контролират и се превръщат в животни", коментира психолог пред изданието.

Завърналите се руски войници - бомба със закъснител за обществото

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес