Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Нова руска тактика във войната с дронове (ВИДЕО)

24 октомври 2024, 13:36 часа • 1078 прочитания

Руската армия изглежда започва да използва нова тактика що се отнася до войната на дронове. Това подчертава един от известните руски военнопропагандни канали в Телеграм "Дневник Десантника".

Още: Русия отговори с дъжд от дронове "Шахед" на успешна украинска атака от неделя (ВИДЕО)

Според коментара на канала, става въпрос за нова тактика за дроновете "Шахед". В област Суми руските ВВС вече предприемат операции, при които като първа вълна с дронове се използват безпилотните самолети "Гербера". Те са направени от стиропор и на радарите изглеждат като "Шахед". "Гербера" обаче летят на ниска височина, като идеята е да привлекат огъня на ПВО. Следват нови две вълни, този път "Шахед", които летят по-високо и гледат да преминат на места, където украинската ПВО току що е стреляла и не е подготвена за нова вълна дронове.

Поне засега обаче от сводките на украинските ВВС не личи да има сериозен спад в свалянето на руски дронове - нито с ПВО, нито с електронно заглушаване: И БРИКС не прие русский мир на Путин за Украйна (ОБЗОР - ВИДЕО)

"Гербера" се прави в три разновидности - разузнавателен дрон, камикадзе-дрон и дрон-примамка. Обсегът е около 300 километра, пише украинското издание Defense Express.

Още: Украйна прави нов дрон, с който ще неутрализира руските "Шахед" (ВИДЕО)

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес