Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Николоски: Искането на оставката ми е намеса на България във вътрешните работи на Северна Македония

23 септември 2024, 16:40 часа • 667 прочитания

„Искането на българските политици да подам оставка е пряка намеса във вътрешните работи на Северна Македония. Това, което прави Бойко Борисов показва, че България иска да ръководи политическите процеси в РСМ“.

Това заяви македонският вицепремиер и транспортен министър Александър Николоски в интервю за телевизия „Сител“, цитирана от БГНЕС, като по-рано Борисов поиска оставката му заради думите на Николоски, че домакините на президента Гордана Силяновска в София са "нецивилизовани" и "мизерни".

„Премиерът може да ми поиска оставка или тези, които са ме избрали, тоест хората, могат да ми поискат оставката. Недопустимо е чужда държава да иска оставката на македонски вицепремиер и министър. Това го няма никъде“, каза Николоски.

Още: Андрей Ковачев: Заради Николоски ВМРО-ДПМНЕ може да бъде отстранена от ЕНП

Той допълни, че в България има екип от двадесетина души, които се опитват да нарушат приятелските отношения между двете страни.

„Този екип от двайсетина политици и историци успя да разруши добрите отношения между двата народа, македонският и българският народ са близки народи и имат добри отношения. Двадесетина политици и историци успяват да разрушат тези отношения и тези отношения са на рекордно ниско ниво заради този подход, който имат“, добави македонският вицепремиер. 

"Възраждане" искат парламентът да излезе с декларация след думите на Николоски срещу българите

Георги Петров
Георги Петров Отговорен редактор
Новините днес