Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Непоносимо е": Джорджа Мелони каза как се е почувствала след фалшивото порно с нея

09 октомври 2024, 15:48 часа • 1686 прочитания

Италианският премиер Джорджа Мелони изрази позиция срещу фалшивите порно видеоклипове с нея и ги нарече „форма на насилие срещу жени“, пише Daily Mail.

„Това е форма на насилие срещу жени. Непоносимо е от гледна точка на това как тези изображения ме накараха да се почувствам", каза италианският премиер.

Ще направи дарение с обезщетението, което получи

Мелони се яви в съда, за да поиска наказание за 40-годишния Алесио Скуросу и неговия 74-годишен баща, които са направили фалшиви видеоклипове с нея и са ги споделили в американски порно уебсайтове. Прокурорите казаха, че кадрите, които са направени през 2020 г., са гледани милиони пъти.

Мелони, която заведе дело за клевета по-рано тази година, иска 100 000 евро (или 84 000 британски лири) обезщетение, което тя планира да дари на фонд за подпомагане на жени, жертви на домашно насилие.

Нейните адвокати по-рано обявиха, че причината на премиера да продължи делото е да „изпрати съобщение до жените, които са жертви на този вид злоупотреба с власт, да не се страхуват да повдигат обвинения“. ОЩЕ: "Намерете някой, който ви гледа така": Интернет коментира имат ли връзка Илон Мъск и Джорджа Мелони (СНИМКИ и ВИДЕА)

Мелони мисли за по-строги закони около Deepfakes

Deepfakes (дълбока фалшификация) са генерирани от изкуствен интелект и имитират човешки гласове, изображения и видеоклипове, които могат да бъдат сбъркани с истински.

 „С навлизането на изкуствения интелект, ако позволим лицето на някаква жена да бъде монтирано върху тялото на друга жена, дъщерите ни ще се озоват в подобни ситуации, точно затова смятам за легитимно да водим тази война“, заяви Мелони.

Тя също така отбеляза как вярва, че трябва да има по-строги закони около deepfakes.  

Мелони не е единствената публична фигура, която има дълбоки фейкове, направени с тях и споделени онлайн, за да ги видят милиони. Жените знаменитости са основните мишени на deepfake изображения още от 2018 г., когато Натали Портман беше представена във видеоклип. ОЩЕ: Ресторант, посветен на Джорджа Мелони, отвори врати в Албания (ВИДЕО)

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес