Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Наследниците на Шиниъд О'Конър забраниха на Тръмп да използва музиката ѝ

06 март 2024, 06:31 часа
Реклама

Наследниците на ирландската певица Шиниъд О'Конър призоваха Доналд Тръмп да спре да използва една от песните ѝ по време на предизборни прояви - последното от поредица подобни искания от изпълнители, които са решили, че не искат да бъдат свързвани с бившия президент на САЩ.

В съвместно изявление, публикувано заедно с нейната звукозаписна компания Chrysalis Records, наследниците на О'Конър заявиха, че родената в Дъблин певица би била "отвратена, наранена и обидена" от използването от Тръмп на нейната версия на песента на Принс "Nothing Compares 2 U".

"През целия си живот е добре известно, че Шиниъд О'Конър е живяла според един жесток морален кодекс, определян от честност, доброта, справедливост и благоприличие към ближните", се казва в изявлението.

"Ето защо с възмущение научихме, че Доналд Тръмп е използвал нейното емблематично изпълнение на Nothing Compares 2 U на политическите си митинги", се казва още там.

"Няма да е преувеличено, ако кажем, че Шиниъд щеше да бъде отвратена, наранена и обидена, че творбата ѝ е представена по този начин от човек, когото самата тя нарича "библейски дявол", се казва още в изявлението. Като пазители на нейното наследство изискваме от Доналд Тръмп и неговите сътрудници незабавно да се спрат с използването на нейната музика", завършва то.

CNN се свърза с представители на Тръмп за коментар, досега такъв няма.

Певицата си отиде от този свят

През юли миналата година 56-годишната О'Конър беше намерена в дома си в Лондон в безпомощно състояние и беше обявена за мъртва на място. Смъртта ѝ не беше счетена за подозрителна и през януари съдебният лекар в Лондон постанови, че тя е починала от естествена смърт.

Певицата беше известна с чистия си и ясен глас, съчетан с изключителни способности за писане на песни, в които изразяваше своите възгледи за политиката, духовността, историята и философията. Първият ѝ албум, "The Lion and the Cobra", е издаден с одобрението на критиката през 1987 г., но именно последвалият през 1990 г. албум на О'Конър, "I Do Not Want What I Haven't Got", я прославя като известен изпълнител, предава БГНЕС. 

ОЩЕ: Стана ясно каква е причината за смъртта на Шинейд О'Конър (ВИДЕО) 

Мартин Стоянов
Мартин Стоянов Отговорен редактор
Новините днес