Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Нападнаха жена, почела паметта на Навални в Германия (СНИМКА)

03 март 2024, 16:23 часа • 3222 прочитания

В Германия служител на руско консулство е нападнал местна жителка, почела паметта на Алексей Навални, съобщи украинската информационна агенция УНИАН.

Подробности за инцидента

Инцидентът станал на 1 март в Хамбург, където руското консулство затвори врати в началото на годината, но въпреки това персоналът остана. 

Случилото се стана известно едва след като жертвата разказа за инцидента в телеграм канала No Future, а големи руски опозиционни медии обърнаха внимание на публикацията му, пише още украинското издание. 

Коя е жертвата?

Пострадалата се оказала рускинята Наталия Фройденберг, която живее постоянно в Хамбург. Според жената в деня на погребението на Навални тя е отишла да положи цветя пред сградата на бившето руско консулство. От консулството излязъл мъж, когато тя понечила да закачи портрет на Навални и да запали свещ. Той бил в работна униформа и носил голяма торба за боклук и започнал да маха цветята и да руши мемориала, разказала още жената. ОЩЕ: Посланиците на САЩ и Германия също изпращат Навални, хората скандират името му (ВИДЕО)

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес