Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Наемник на ЧВК Вагнер изгори жива сестра си (СНИМКА)

30 септември 2023, 07:34 часа • 11715 прочитания

Наемник от ЧВК Вагнер, върнал се от фронта в Украйна, е изгорил жива сестра си – това съобщават редица руски телеграм канали, начело с имащия опозиционен привкус ASTRA.

Според разследващите, причината за убийството е битов скандал. 55-годишният Олег Гречко е осъждан многократно, лежал е в затвора за убийство, но е помилван за участие във войната в Украйна. Помилването идва, след като през 2022 година е осъден на 11 години в наказателна колония – защото е наръгал 12 пъти свой познат и го е удушил с тел. Това обаче не е всичко – това лято е започнало дело срещу Гречко заради грабеж.

ОЩЕ: Стрелят, пребиват, изнасилват: ЧВК Вагнер в Русия и новини от руски телеграм канали (ВИДЕО)

Какво се е случило

Властите смятат, че Гречко се е скарал жестоко със сестра си и в яда си я залял с бензин, след като я е подпалил, като е изгорил нея и къщата. Жената е починала на място, а наемникът е настанен в болница с изгаряния по ръцете.

Поредното жестоко престъпление, свързано с наемник или върнал се от войната в Украйна руснак, идва на фона на изявление на издирвания от Международния наказателен съд в Хага за систематично отвличане на украински деца руски диктатор Владимир Путин, че убитите в Украйна руски затворници, част от руската армия там, си били изкупили дълга пред руското общество.

Още: Путин поиска от бивш командир от "Вагнер" създаване на "доброволчески отряди" (ВИДЕО)

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес