Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Маринка падна: Неофициалната информация по социалните мрежи избуява

13 декември 2023, 19:29 часа • 8961 прочитания

Маринка падна. С такава публикация в социалните мрежи украинският офицер Микола Ворошнов разбуни духовете.

Ворошнов счита, че следващата цел на руснаците ще е Курахово и ще има опит за флангова атака на Угледар. Той предупреждава, че от Маринка до Курахово има 14 километра по права линия и то равнинен терен.

Основание за твърдението на Ворошнов е стопкадър от видеозапис на дрон, показващ руското знаме на развалина в покрайнините на Маринка (публикация с КАРТИ). Снимката е датирана с логото на Deep State UA, само че в този телеграм канал няма официално съобщение за падането на Маринка - само обзор от колко време руснаците се опитват да я превземат, а именно - от 2015 година, но и признание, че защитниците вече са много уморени и руската армия има явен превес. От началото на войната (24.02.22), руското военно министерство обяви Маринка за превзета през март, 2022 година, но бързо след това призна, че не е така - а яростните боеве продължават и то така, че от градчето не остана камък върху камък: Стоплящо душата ВИДЕО от сринат от руснаците украински град: Животът намира начин

Наистина ли Маринка падна?

Досега информацията не е официално потвърдена нито от украинска, нито от руска страна (няма съобщения по въпроса в нито един официален профил на украинското и руското министерство в социалните мрежи), но в Телеграм вече се обсъжда.

Популярният руски военен телеграм канал "Двама майори" пише, че на левия фланг на Маринка руснаците имат успех и че "украинците" казват, че "руските въоръжени сили увеличават натиска в северозападната част на града, атакувайки по улиците "Леся Украинка" и "Иван Франко". Южно от Маринка врагът е напреднал в район до 4,95 км ширина до 2 км дълбочина". Това е точно така, настоява "Двама майори".

Още: Официално: Европейският съюз отпуска над 10 млрд. евро за Унгария

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес