Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Мамо, отиваме на пробив": Разстрелян украински войник бе разпознат от родителите си по бельото (ВИДЕО)

23 октомври 2024, 16:00 часа • 4603 прочитания

Един от украинските военнопленници, за които бе съобщено в началото на октомври, че са били разстреляни от руснаците, е бил разпознат от майка си на снимките по бельото и чорапите си.

Оксана Голубенко е идентифицирала сина си Руслан на кадрите, които бяха разпространени от  анализаторите от Deep State - тогава стана известно, че 9 украински войници, основно оператори на дронове, са били разстреляни в Курска област от руски войници след като са се предали. Още: 9 разстреляни от руснаците украински военнопленници, сред тях оператори на дронове

В интервю за Суспільне Чернігів майката разказва, че е получила съобщение на 16 октомври, че синът й е изчезнал близо до село Толстий Луг.

Руслан е бил командир на разузнавателно отделение, част от 1-ва отделна танкова бригада. Участвал е в защитата на Чернигов, а след това е изпратен в Източна Украйна.

На 10 октомври Оксана Голубенко е говорила за последен път със сина си и той й е казал: "Мамо, отиваме на пробив, хайде." Тогава за последен път чула гласа му. Тя му написала: "Бог да те пази", но той повече не отговорил.

Още: Украинско отмъщение: Избити руски военни от частта, отговорна за разстрела на 9 украинци (ВИДЕО)

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес