Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Майор от "Азов" разказа докладват ли на Зеленски за реалната ситуация на фронта

09 ноември 2023, 13:31 часа • 7539 прочитания

Не мисля, че президентът Володимир Зеленски седи и си мисли, че всичко е наред. И все пак ако той не вярва в нашата победа, то ние ще загубим на 100% войната. Това каза майор Богдан Кротевич, началник-щаб на 12-а бригада на полка "Азов", в интервю за Наталия Мосейчук за нейния авторски проект „Мосейчук+“.

По време на редовните събирания на щаба на Зеленски се дава реалната информация за положението на фронта. Казват му всичко както си е, смята Кротевич.

"В щаба са не само главнокомандващият (Валерий Залужни - бел.ред.), не само генералите, но и министри, и различни експерти. Те всички представят своите доклади. Имам 100% информация от длъжностни лица, които присъстват в щаба, че му казват (на президента – бел. ред.), всичко както е“, заяви Кротевич.

ОЩЕ: Украински военен за контраофанзивата: Загубите се оказаха несъразмерно големи, а успехите скромни 

Помолен да коментира защо анонимен представител на президентската канцелария на Зеленски заяви пред списание Time, че Украйна няма шанс да спечели войната (в материала бе посочено, че един от помощниците на Зеленски, пожелал анонимност, е силно скептичен към вярата на президента в пълната победа на Украйна, отбелязвайки: "Той се самозаблуждава. Нямаме възможности. Няма да спечелим"), майор Кротевич казва, че в кабинета на президента има съветници и зам.-съветници, които не присъстват в щаба и не са запознати с пълната информация. 

ОЩЕ: Залужни: Войната става позиционна, това е изгодно за Русия 

Сега много зависи, по-специално, от вярата на Зеленски в победата. Ако държавният глава се усъмни в победата на Украйна, тогава ще загубим със сигурност, казва още Кротевич.

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес