Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Майкъл Дъглас в Киев: Украйна е вдъхновение, със сина ми се чувстваме в безопасност (ВИДЕО и СНИМКИ)

14 септември 2024, 17:20 часа • 3319 прочитания

На 13 септември американският актьор и продуцент Майкъл Дъглас и неговият син Дилън посетиха Киев и се срещнаха с президента на Украйна Володимир Зеленски и първата дама Олена Зеленска. Майкъл Дъглас, който е и пратеник на ООН за мира, бе специален гост на четвъртата Среща на върха на първите дами и господа, която се проведе в украинската столица.

В разговора си с президента легендарният актьор изказа възхищението си от невероятната издръжливост на украинския народ, заявявайки: "Вие сте източник на вдъхновение и страхотно напомняне за моята страна какво означава демокрация".

Снимка: president.gov.ua

Актьорът разгледа Киев и сподели, че не е очаквал, че градът ще изглежда така по време на войната. "Синът ми и аз се чувствахме в безопасност. Въпреки че не знаех какво да очаквам, Киев се оказа голяма изненада. Очаквах да видя може би нещо като Източен Берлин след падането на стената, но това е един невероятен европейски град. Иска ми се да покажете на хората извън Украйна как хората тук продължават живота си, как се подкрепят, смелостта на обикновените хора по улиците."

Още: Майкъл Дъглас посети кибуц в Израел в знак на солидарност (ВИДЕО)

Актьорът разказа и, че дядо му по бащина линия произхожда от Беларус. "Направихме проучване в Ню Йорк, така че знаем всичко в детайли. Моите предци са от Беларус. Дядо ми Хари е заминал за САЩ през 1904 г.... В действителност той е бил крадец и е трябвало да бяга от страната", призна носителят на Оскар.

Дядо му е бил родом от беларуско село в близост до Чернобил, което понастоящем не съществува, тъй като тази територия е пострадала заради аварията в атомната електроцентрала през 1986 г.

Майкъл Дъглас без думи: Оказа се, че Скарлет Йохансон му е роднина, а дядо му - престъпник в Беларус (ВИДЕО)

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес