Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Майките от Белгород: Войната отне детството на децата ни (ВИДЕО)

18 юли 2024, 10:41 часа • 1807 прочитания

В граничната с Украйна руска Белгородска област назрява сериозно напрежение заради войната срещу съседната страна, която Путин води вече трета година. Знаците за това стават все по-чести независимо от всички опити на Кремъл да ги омаловажава.

Ново доказателство в тази посока е появило се видеообръщение на майки от Белгород, които се оплакват, че заради постоянните обстрели и бомби децата им са лишени от нормално детство - те са принудени непрекъснато да се крият в убежищата, учат дистанционно и живеят в страх.

Още: Документ на белгородските власти показа как Русия сама продължава да се бомбардира

"Детството на нашите деца им беше отнето. Отнеха им възможността да учат, да спортуват, да отидат на реката, да се разходят с приятели.

Какво е усещането да седят пред компютъра в продължение на няколко години, опитвайки се да учат докато има обстрели, и да бягат в убежищата при ракетна опасност. Децата ни нощем плачат от страх", казват две майки във видеото, което се разпространява в социалните мрежи.

За съжаление в техния апел никъде не се чува те да задават въпроса "А как живеят украинските деца вече 28 месеца?" Изглежда ще мине още време преди руското общество да започне да търси причинно-следствените връзки и да поставя правилните и логичните питания към управниците си.

Припомняме, че жителите на Белгородска област на практика са блокирани в областта и не могат да я напуснат заради решението на руските власти, които превръщат областта в буферна зона, за да не се разпространят украинските атаки към вътрешността на Русия. Още: Безпрецедентно: Русия блокира достъпа до Белгородска област. Кремъл твърди, че няма провал

Не кой да е, а руска военна кореспондентка и прокремълска пропагандистка обеща да публикува поредица от материали, в които да разкрие истинското положение в Белгород и хаоса, който цари там, заради безхаберието на властите: Анархия в Белгородска област: Конфликтът между местните жители и руските военни добива небивали размери

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес