Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Лукашенко: Зеленски да се спре, нататък ще е пълно унищожение

24 ноември 2022, 15:58 часа • 14059 прочитания

Украинският президент Володимир Зеленски трябва да спре и да започне мирни преговори с Русия, ако иска да избегне пълното унищожение на Украйна. Това заяви беларуският президент Александър Лукашенко в интервю, публикувано от проправителствения канал в Telegram "Пул первого".

"Всичко е в ръцете на Украйна. Ако те не искат гибелта на огромен брой хора... Тежко е, трудно е, но трябва да спрем това, защото по-нататък ще има пълно унищожение на Украйна", каза той.

В същото интервю Лукашенко се закани, че ако някой нападне Беларус, отговорът й ще бъде страшен. Цяла Европа ще затрепери, каза той, гледайки страшно.

Отделно от това той заяви, че му се струва, че Запада вече е отрезвял, тази война не му е нужна и хората там скоро ще изгонят Макрон и Олаф Шолц.

А колкото до украинския президент, Лукашенко е на мнение, че Зеленски е време да си изпере тениската. На Зеленски му е добре, аз може би като президент не трябва така да говоря, но предполагам той е сит, нахранен, вероятно си има ток за разлика от милиони украинци. Време е да си изпере тази тениска, с която постоянно ходи - създава се впечатление, че не е прана, разкритикува го Лукашенко.

ОЩЕ: Лукашенко се оплака: Отнасях се към Зеленски като към свое дете, а той ни наложи санкции (ВИДЕО) 

По-нататък той обясни, че неговите наблюдения показвали, че обикновените украинци вече са недоволни от правителството си заради това, че се води война. Само че тези твърдения на Лукашенко влизат в пълно противоречие с обществените допитвания в самата Украйна, които неизменно сочат, че огромното мнозинство от украинците е готово да изтърпи несгодите и лишенията, стига окупаторите да бъдат изгонени от страната и Украйна да върне териториалната си цялост.

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес