Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Лукашенко обяви перфектния наследник - такъв все още не съществува (ВИДЕО)

27 септември 2024, 16:40 часа • 470 прочитания

„Казвал съм, че не ставаш президент, а се раждаш президент. Ако по естествен път не притежаваш съществените елементи, черти и качества на президент, тогава дори не си и помисляй да влезеш в тази сфера". Това обяви беларуският диктатор Александър Лукашенко, който е на власт от 1994 г. насам.

На 27 септември той се срещна със студенти от инженерни и технически университети в Беларуския държавен университет по информатика и радиоелектроника, съобщи местната информационна агенция БелТа.

Още: На косъм от драма: Хеликоптерът на Лукашенко и руски "Шахед" се засекли в небето над Беларус

Лукашенко заговори за преход, но кой ще го наследи?

"Напоследък мислех много за този период на преход. Осъзнавам, че някой ще дойде след мен, някой ще води тази държава, за добро или за лошо. Вие ще направите оценката по-късно на база на сравнения – всичко се разбира със сравнения. Мисля, че всички (възможни) президенти са тук, пред нас", заяви диктаторът на фона на усмихващите се студенти.

"Започвайки от ректора, през премиера, до парламентарните лидери. Вчера мислех за това – кой? Ще има объркване и вие ще кажете: „Посъветвай ни – кого да подкрепим в тази ситуация?“. Честно казано, не знам, но всички тези хора в обществения фокус притежават уникални качества. Уникални. Повече в определени неща от самия мен. Мислех си, ако можем да комбинираме тези качества в един човек, това ще бъде уникална индивидуалност, перфектният президент", посочи Лукашенко.

Още: Лукашенко да пусне политическите затворници и да понесе отговорност: Резолюция в ЕП (ВИДЕО)

Беларуската опозиционна телевизия NEXTA, която публикува видео от речта му, със сарказъм отбеляза, че перфектният наследник на Александър Лукашенко все още не съществува.

Минск плаши НАТО с ядрено оръжие

Беларуският диктатор е един от най-големите съюзници на Владимир Путин, като през февруари 2022 г. даде на руската армия да мине през територията на Беларус, за да нахлуе в Украйна.

Сега Лукашенко заговори и за ядреното оръжие, заплашвайки Запада, по подобие на стопанина на Кремъл: Путин плаши наред: Иска промени в реда за използване на ядрено оръжие. Той заяви, че ако НАТО нападне Беларус, веднага страната му ще отговори с използване на ядрени оръжия.

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес