Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Лавров за преговорите със Зеленски и Кулеба: Не ги слушам какво говорят

27 юли 2024, 14:28 часа • 6597 прочитания

Руският външен министър Сергей Лавров заяви, че Москва няма да капитулира и че „всички цели на специалната военна операция ще бъдат постигнати“, съобщават руските държавни медии.

Дипломатът казва, че западните страни пренебрегват руската позиция. „Президентът Путин многократно заявява, че Зеленски със своя указ, подписан преди две години, забрани на себе си и на всички официални лица да водят преговори с Русия. Нищо не се случва, всички се правят на глухи за всичко и продължават да ни звънят, за да покажем градивен подход. Всъщност това сякаш означава капитулация в техните разбирания. Е, няма да се случи, всички цели на специалната военна операция ще бъдат постигнати, в това няма съмнение“, заявява Лавров.

Готовност за преговори и отмятане впоследствие

Той посочи, че не слуша „какво говорят Володимир Зеленски и министърът на външните работи Дмитро Кулеба, тъй като те многократно са казвали, че са готови за преговори, а след това внезапно са променили мнението си“: Кулеба от Китай: Украйна е готова да преговаря с Русия (ВИДЕО и СНИМКИ)

„Кулеба не го говори това за първи път. А понякога казва напълно противоположни неща. Наскоро настояваха за преговори. Зеленски спомена готовността си в крайна сметка да седне на масата за преговори с руски официални лица. Честно казано, не ги слушам“, посочва руският външен министър, цитиран от БГНЕС.

Лавров твърди, че сега се представят редица идеи за разрешаване на конфликта в Украйна, защото „Западът започва да осъзнава, че е невъзможно да победи Москва.“ „Не мисля, че трябва да коментирам многобройните идеи, които сега се излагат в условия, когато Западът осъзнава, че е безсмислено да разчита на поражението на Русия и когато Западът все повече разбира, че Зеленски и неговият режим са безполезни“, казва още Лавров. Министърът добавя, че „позицията на Китай за Украйна остава непроменена“ след визитата на Кулеба в Пекин.

Още: Лавров: Имаме неопровержими доказателства за вината на Еван Гершкович

Виктория Кунева
Виктория Кунева Отговорен редактор
Новините днес