Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Лавров: Русия знаеше, че коронавирусите могат да се появяват отново

28 април 2020, 19:06 часа • 4421 прочитания

Министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров отбеляза на шега, че Русия е предсказала пандемията от новия коронавируса по-рано от основателя на Microsoft Бил Гейтс, предава ТАСС, цитирани от "Фокус". 

Във вторник министърът проведе онлайн пресконференция след срещата на външните министри от БРИКС. Един от журналистите отбеляза, че в заключителната декларация на срещата на върха на БРИКС в Уфа през 2015 година се споменава необходимостта за борба с коронавирусите и попита какво тогава е накарало Русия да повдигне тази тема.

„Т.е., вие си мислите, че Русия е предсказала епидемията по-рано от Бил Гейтс?“ – отговори първият дипломат на Москва.

След това Лавров констатира, че тогава, след епидемията от SARS и MERS, руските специалисти вече са разбирали, че „коронавирусите могат да се появяват отново и отново“.

„А и както вече казах, днес ние проявяваме нашата заинтересованост да разработим механизъм за разработване на ваксини против коронавируса в съответствие с решенията от срещите на върха в Уфа и Йоханесбург“.

През март Бил Гейтс заяви, че е предсказал глобална епидемия в близките години още през 2015 година, но човечеството не се е вслушало в неговите и на други специалисти предупреждения и не е успяло да се подготви за пандемията от коронавируса.

 

Всичко за коронавируса следете ТУК.

Райко Павлов
Райко Павлов Отговорен редактор
Новините днес