Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кадиров предложи САЩ да премахнат санкциите от роднините му в замяна на украински военнопленници (ВИДЕО)

05 януари 2024, 16:19 часа • 6164 прочитания

Чеченският лидер Рамзан Кадиров предложи САЩ да премахнат санкциите срещу роднините му в замяна на украински военнопленници, чийто списък той предаде на бившия офицер от американското разузнаване Скот Ритър, който е голям привърженик на руската политика и Путин и ентусиазирано подкрепя войната срещу Украйна. Ритър е на посещение в чеченския град Грозни, предаде контролираната от Кремъл РИА Новости.

Още: Показно: Как се унищожава руски десантен кораб (ВИДЕО)

"Има интересно предложение за нашия гост. Имаме военнопленници, които взехме в Донецк и Луганск. Предавам (списъка - бел.ред.) на нашия гост (...) Ако отменят санкциите срещу майка ми, дъщерите ми, невинни хора, коне, (...) освен срещу мен (срещу мен могат и да добавят още малко санкции), тогава ще предадем тези хора", каза Кадиров.

ОЩЕ: Американец начело в руския цинизъм след цивилните жертви при поредния удар (ВИДЕА)

Той показа и видеообръщение от украински военнопленници, които пред камерите настояват да се премахнат "абсурдните санкции" срещу роднините на Кадиров, неговите коне и самолета му. Дали видеообръщението е направено под натиск не е ясно.

Разузнавач номер едно на Украйна Кирило Буданов отвърна задочно на Кадиров - ако искаш нещо, не ходиш по медиите, знаеш към кого да се обърнеш и какво да свършиш:

Самоунищожават се: Кадировците взривиха руска мобилна кула, за да се пазят от украинците (ВИДЕО)

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес