Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Йордански военен самолет се разби в Белгия

17 септември 2024, 20:38 часа • 902 прочитания

Малък йордански военен самолет кацна аварийно в Белгия, където трябваше да участва в авиошоу, съобщиха белгийските власти.

Двамата души на борда са били сериозно ранени при инцидента, съобщи федералната прокуратура и добави, че е започнала разследване на „аварийното кацане“. „Двамата пътници са сериозно ранени и са откарани в болница“, заяви тя.

Още: Белгийското летище Шарльороа остава затворено

Според източник, близък до разследването, и двамата са йордански граждани и животът им не е в опасност. Самолетът е паднал на поляна близо до южното село Блайд. Причините за инцидента не бяха изяснени веднага, предаде БГНЕС.

Свидетел разказва пред белгийския вестник „L'Avenir“, че е чул четири самолета да летят „доста ниско“, докато изпълнявали тренировки по висш пилотаж, преди един от самолетите внезапно да падне към земята.

Още: Убийства, грабежи, сбивания: Най-опасната гара в Европа разкрива провалите на Брюксел

Публикуваните от вестника снимки показват червения двуместен самолет с емблемата на Кралския йордански отбор по висш пилотаж „Соколи“, чийто фюзелаж е счупен на две части близо до носа. Самолетът е трябвало да участва в международно авиошоу през уикенда. 

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес