Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Христо Грозев: Навални беше окончателно убит от Путин днес

16 февруари 2024, 13:59 часа • 3553 прочитания

"Навални беше окончателно убит от Путин днес". Това кратко съобщение пусна в профила си в Twitter българският разследващ журналист Христо Грозев, който бе с основна роля в документалния филм за Алексей Навални.

Още: Алексей Навални е починал в затвора

Руският опозиционер, който излежаваше тежка присъда в Русия и наскоро бе преместен в колония около Полярния кръг, е издъхнал днес, 16 февруари. Това съобщи Федералната служба за изпълнение на наказанията в Руската федерация, като версията на режима на диктатора Владимир Путин е, че политикът се е почувствал зле след разходка, припаднал е, а след това е починал.

Христо Грозев и Навални

Припомняме, че "Навални" с Христо Грозев спечели "Оскар" в категория "Документален филм" през март 2023 г. Българинът, който е обявен за издирване от руското МВР, бе с основна заслуга да бъдат открити хората, отровили Навални с Новичок през 2020 г.

Той и екипът на опозиционера достигнаха до руснаците и по телефона ги накараха да си признаят, като използваха друга самоличност - Навални им се представи за офицер от ФСБ. Прехванатият разговор бе разпространен в редица световни медии и извади наяве зверствата на режима на Путин спрямо опозиционните фигури.

Още: "Радев, Борисов и Пеевски, Нинова, Костадинов са морално съотговорни за убийството на Навални": Бивш наш посланик в Русия

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес