Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Хаос и паника: Моментът, в който руската ПВО свали ATACMS на плаж в Крим (ВИДЕО 18+)

25 юни 2024, 16:22 часа

Моментът, в който ракета ATACMS беше свалена край Севастопол от руската противовъздушна отбрана на окупирания Крим, вече може да бъде видян на видео (ВИДЕОКАДРИ 18 + вижте тук).

Реклама

На кадрите от неделя, 23 юни, които са публикувани от канала Baza, се вижда как отломки летят право върху плажа, където има множество хора.

След нападението местните жители се оплакваха, че не е имало никакви сигнали или предупреждения за въздушна тревога. Четирима души са загинали.

Още: Абсурдно: Кремъл свърза атаките в Севастопол и Дагестан. Украйна подпали Белгород и Курск (ВИДЕО)

Русия обвини САЩ за жертвите, но пази ли тя хората си?

Първоначално руското Министерство на отбраната съобщи, че четири от петте ракети са били свалени, а "друга ракета, в резултат на удара на системите за противовъздушна отбрана (...), се е отклонила от траекторията на полета си, като бойната глава се е взривила във въздуха над града". Това е довело до смъртните случаи, казваха властите.

Снимка: Getty Images

По-късно Министерството на отбраната заяви, че "детонацията на осколъчната бойна глава на петата американска ракета във въздуха е довела до многобройни жертви сред цивилното население в Севастопол".

Русия обвини САЩ за нанесения удар по кримския плаж. Москва дори привика американския посланик Лин Трейси.

Още: Кошмарът ATACMS за Крим: Уникален комуникационен център е изпепелен (ВИДЕО)

Русия обаче сама свали ракетата с ПВО. Режимът в Кремъл е обвиняван, че нарочно поставя военни обекти - които са легитимни цели за украинските сили - сред цивилно население.

Още: Путин изрази съболезнования на жителите на Севастопол. Но няма да спре войната

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес