Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Хакери източиха данни и кореспонденция на шефа на руското контраразузнаване

23 август 2024, 06:33 часа • 1430 прочитания

Хакери са успели да се доберат до кореспонденция и данни на новия ръководител на контраразузнаването във ФСБ генерал Алексей Комков, съобщава руският опозиционен информационен телеграм канал ASTRA.

Комков оглави Пета служба (контраразузнаване) на ФСБ през юни, 2024 година, заменяйки Сергей Беседа. Беседа е сочен за главен виновник по отношение на разузнавателните данни относно Украйна и на каква основа беше започната руската инвазия там.

Още: ФСБ арестува още един зам.-министър на Русия: Снабдявал войската с лоши продукти

Телеграм каналът BlackMirror, който от 2019 година периодично продава информация за "мръсното бельо" на руски чиновници и военни, сега пусна оферта за кореспонденцията на Комков. Като доказателство, че разполага с данните, каналът публикува снимка на генерала на билярдна маса (на снимката той е в центъра с щека в ръка):

Всъщност имейлът на съпругата на Комков - Татяна, вече беше източен, а украинският канал OSINT Bees публикува следното съобщение, когато това стана: "По време на службата си във ФСБ генерал Комков си създаде много врагове в службата <...> Благодарение на това получихме достъп до много интересни документи и сметки".

Още: Директорът на ФСБ заговори за "предатели", правещи терористични акции в Русия (ВИДЕО)

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес