Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Грузинската армия се включи в борбата с коронавируса

17 август 2021, 14:02 часа • 2012 прочитания

Правителството на Грузия привлече армията за борба с коронавируса. Военнослужещите вече разгърнаха полеви болници в два района на Тбилиси, съобщи днес военното ведомство на страната.

„В съответствие със заповедта на премиера на Грузия Ираклий Гарибашвили, грузинските отбранителни сили активно участват в борбата с новия коронавирус", се казва в съобщението.

Министерството на отбраната на Грузия посочи, че вече са прехвърлили стотици медицински легла на представители на Министерството на здравеопазването и са готови да произвеждат нови на базата на държавния военен научно-технически център „Делта“. Освен това са сформирани екипи за ваксинация от военни лекари, които ще бъдат изпратени в различни региони на страната.

В понеделник Министерството на здравеопазването съобщи, че полева болница за 500 души е разположена в квартал Дигоми в покрайнините на Тбилиси. Оборудвана е с апарати за изкуствена вентилация на белите дробове и кислородни резервоари.

Първият случай на коронавирусна инфекция в Грузия е регистриран на 26 февруари 2020 г. От юли тази година заболеваемостта в страната се увеличава. За изминалото денонощие беше регистриран рекорд в броя на заразените - 6 208 души.

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес