Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Една от най-мащабните атаки с дронове срещу Москва: Кметът на руската столица (ВИДЕО)

21 август 2024, 06:31 часа • 5224 прочитания

"Това е един от най-мащабните опити за атака на Москва с дронове за всички времена. Продължаваме да следим ситуацията". Така дотук описа изминалата нощ (20-ти срещу 21-ви август) за руската столица кметът на Москва Сергей Собянин в официалния си канал в Телеграм.

Собянин публикува общо 6 съобщения в Телеграм тази нощ, в малките часове на денонощието - между 3 часа и 5 часа сутринта, като в тях буквално броеше колко дрона били свалени.

Равносметката дотук според него - свалени са общо 10 дрона, летящи в Подмосковието и с вероятна цел руската столица Москва. "Всички служби работят на място", добавя Собянин. Той съобщава за "паднали отломки", но нямало данни за щети и пострадали хора.

Още: Украински ефект: Трети ден гори руска петролна база, пожарът става по-голям (ВИДЕО)

В Телеграм вече има видеокадри, показващи ситуацията - стрелба и взривове. Със сигурност се вижда как 1 дрон е свален. Официално руското военно министерство съобщава за 11 свалени дрона при Москва, но цели 23 в Брянска област и общо 45 над руска територия: Край Кремъл спря тока: Хора са блокирани на 50-метровото виенско колело в центъра на Москва (ВИДЕО и СНИМКИ)

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес