Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Еди Рама обсъди ситуацията в Косово с Шарл Мишел и Урсула Фон дер Лайен в Брюксел

27 юни 2023, 14:37 часа • 1608 прочитания

Министър-председателят на Албания Еди Рама се срещна с председателя на Европейския съвет Шарл Мишел, като в центъра на разговора им беше ситуацията в Косово.

Рама подчерта, че необходимостта от деескалация е правилният път към заключителната фаза на диалога за споразумение за нормализиране на отношенията между Косово и Сърбия.

"С председателя на Европейския съвет Шарл Мишел бяхме на едно мнение, че освобождаването на тримата косовски полицаи е много добра новина, макар и закъсняла. Необходимостта от незабавна деескалация, която е правилният път към заключителната фаза на диалога за споразумение за нормализиране между Косово и Сърбия, трябва да бъде ясно осъзната и от двете страни като основно задължение за целия регион, който не може да бъде взет за заложник от никого", заяви Рама.

ОЩЕ: Еди Рама: Балканската лудост ни тласка от пътя към ЕС в старото буре с барут

Днес Рама беше приет от председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

"Много добра среща. Обсъдихме напредъка по пътя на Албания към ЕС и новия ни план за растеж за Западните Балкани. Това ще сближи региона и ЕС и ще повиши просперитета на нашите партньори", написа Фон дер Лайен в Twitter.

Спасиана Кирилова
Спасиана Кирилова Отговорен редактор
Новините днес